Welkom

op de speciaal voor mijn afscheid van de AFM gemaakte donatiesite van Run4Schools

Stichting Run4Schools neemt ieder jaar een groep Nederlandse hardlopers mee in een uniek avontuur. Het rennen van een ultrarun van 56 kilometer, de Two Oceans Ultrarun staat centraal. Ik heb al tweemaal het sportieve genoegen gehad deel te nemen aan deze uitdaging.

De hardloopactiviteiten van Run4Schools staan mentaal en fysiek vooral in het teken van de bredere activiteiten van deze Stichting. Deelname geeft een unieke ervaring en via een sponsorprogramma wordt de meest significante bijdrage aan de Stichting en de lokale activiteiten geleverd.

Run4Schools faciliteert op meerdere scholengemeenschappen een naschools sport- en begeleidingsprogramma voor kinderen in Mitchells Plain, een township in Kaapstad, Zuid-Afrika. Een omvangrijk programma met vaste trainers, begeleiders, materiaal en sportvelden. 

Duizenden kinderen kunnen door Run4Schools elke dag na schooltijd sporten. Dat laatste is de redding van veel kinderen. Het programma van Run4Schools voorkomt het vervallen in misdaad, drankmisbruik, incest, prostitutie en bende-gerelateerde gevechten. Het geeft kinderen een veilige omgeving, zingeving en iets te eten.

Ik heb zelf met eigen ogen kunnen zien wat Run4Schools betekent voor kinderen uit Mitchells Plain. Als je deze kinderen ziet deelnemen aan de wedstrijdloop die daags voor de ultrarun wordt georganiseerd, ze ziet genieten, presteren en zichtbaar vertrouwen krijgen in wat ze zelf kunnen, dan ga je echt open staan voor wat de Stichting doet.

Als je vervolgens op bezoek gaat bij één van de scholen, ziet hoe de Stichting in de dagelijkse praktijk een verschil maakt en hoe de kinderen dit waarderen. Hoe de liefde van Stichting Run4Schools echt zichtbaar wordt, dan kan je niet anders dan deze prachtige Stichting blijvend een warm hart toedragen. Eerder dit jaar gaf ik aan dat het voor mij na 9 jaar actief te zijn geweest in het AFM bestuur ’Tijd voor iets nieuws’ werd. Die keuze om nieuwe paden in te slaan vinden wij heel normaal. Velen hebben deze keuze helaas niet, althans kunnen hun dromen en ambities niet enkel op eigen kracht waar maken.

Met deze gedachten in het achterhoofd, zou ik het enorm waarderen als jullie – mijn meest dierbare relaties, privé en professioneel – de passie voor Run4Schools met mij willen delen. Dus geen cadeaus of attenties, maar een zeer gewaardeerde donatie aan Stichting Run4Schools. Alle donaties komen rechtstreeks terecht bij de activiteiten van de Stichting in Mitchells Plain, Zuid-Afrika.

Scan de QR code met de Tikkie app of ga naar deze betaalpagina om een donatie te doen aan Stichting Run4Schools.