BESTUUR

Al onze bestuursleden verlenen hun expertise als vrijwilliger en ontvangen hier geen enkele financiële vergoeding voor. Zowel in Nederland (Stichting Run4Schools) als in Zuid-Afrika (Run4Schools Foundation Trust). De sportcoaches in Zuid-Afrika zijn part time in dienst van de scholen waar Run4Schools mee samenwerkt. Run4Schools maakt dit mogelijk via een maandelijkse subsidie.
De algemene coördinatie tussen de scholen, de sportcoaches en het bestuur is in handen van onze sportmanager Frank Steyn in Zuid-Afrika. Hij is full-time bij ons in dienst, tegen een voor Zuid-Afrikaanse begrippen modaal salaris.

Het ondersteunend team in Nederland werkt op basis van een onkostenvergoeding.

Leslie Pangemanan // oprichter // fondsenwerving

Eigenaar Amsterdam Buitenveldert Sportclub

Personal trainer, hardlooptrainer, running therapeut en hardlopende fondsenwerver. Eerste Nederlander die inmiddels zestien keer de Two Oceans Marathon in Kaapstad heeft volbracht. Elk jaar met een groep hardlopers, die geld bij elkaar lopen voor zijn stichting. Was ook eerste Nederlander die namens het NOC*NSF sport als ontwikkelingshulp mocht opzetten in een township nabij Kaapstad. Daarna hebben de schoolkinderen van township Mitchells Plain hem nooit meer losgelaten. Leslie en zijn vrouw Anouk zijn in september 2021 geridderd voor hun tomeloze inzet voor de kinderen van Mitchells Plain.

I first visited South Africa in 1993 and worked for a sports development programme in Mitchells Plain. I wanted to do something for the young people in the community and since I am a runner, I thought maybe I can do something with my legs.
Source: South Africa The Good News, March 25, 2005.

Jan Knaap // Voorzitter // Zuid-Afrika

Manager Partnerships bij Fonds gehandicaptensport

Marathonloper, hardlooptrainer. In 2013 betrokken geraakt bij onze stichting door het lopen van de 56 km van de Two Oceans Marathon en het bezoek aan onze scholen. Vanaf 2014 bestuurslid met verschillende portefeuilles. Tegenwoordig verantwoordelijk voor organisatie & partnerships in Zuid-Afrika. Voorzitter vanaf najaar 2020.

Anneke Dijkstra // secretaris

Professional organizer & eigenaar van buroSTIPT

In 2013 mee als supporter tijdens de Two Oceans Marathon, in 2015 en 2022 zelf de ultra marathon gelopen. Sinds 2013 zette Anneke zich als vrijwilliger al veel in voor Run4Schools. In 2016 is ze gestart als penningmeester voor de stichting en sinds zomer 2017 vervult ze de functie van secretaris.

Thijs van Weezenbeek // penningmeester

Manager Planning & Control Content Media bij Sanoma Media

In 2017 en 2022 liep Thijs de Two Oceans Marathon met Run4Schools en vanaf eind 2017 is hij het bestuur komen versterken als penningmeester. Met een achtergrond als controller is hij helemaal thuis in de cijfermatige kant van de stichting.

Nienke Nauta // Communicatie

Mediaconsultant bij mediabureau Mediaxplain*

Door haar liefde voor Zuid-Afrika liep Nienke in 2015 de halve marathon tijdens de Two Oceans Marathon en kwam ze in 2016 terug voor de ultra marathon. Vanaf mei 2017 is ze verantwoordelijk voor de externe communicatie o.a. via social media, nieuwsbrief en beheer van de website. Daarnaast buigt ze zich over de algemene communicatie en marketing vraagstukken die spelen binnen de stichting.

Word ook donateur van Run4Schools

Doneren