Wat doen we en voor wie


Inspiring young lives

Zolang een groot deel van de kinderen in Mitchells Plain opgroeit in een onveilige omgeving met weinig tot geen perspectief, biedt Run4Schools basisschool kinderen in het township het liefst zo goed, zo breed en zo veel mogelijk in- en naschoolse activiteiten aan door bewezen effectieve sport-, dans-, muziek- en overige programma’s te organiseren en te financieren.

Geweld, criminaliteit, drugs en jeugdprostitutie zijn de dagelijkse bedreigingen en verleidingen waar de jongste jeugd al mee te maken heeft. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen zich ondanks alles wél kind kunnen voelen. Door ze op een speelse manier uit te dagen, leren we ze iets te doen met het rijkste bezit dat ze hebben: ZICHZELF.

We willen onze kinderen letterlijk in beweging brengen. Of het nu op het gebied van sport, muziek, dans, huiswerk of leren programmeren is. Daar bieden wij de faciliteiten voor aan, inclusief de daarbij horende coaches, zowel via een “-inschool-” als “-afterschool-” programma. Wij proberen de kinderen hiermee zo lang mogelijk weg te houden van de onveilige situatie buiten het schoolplein en hen spelenderwijs waarden bij te brengen waardoor ze beter weerstand kunnen bieden aan alle negatieve krachten. Inspiring Young Lives to Build a Better Future, is hierbij onze missie.

Voor deze kinderen is Run4Schools a place of safety and joy.

 

  • Kinderen worden na school opgevangen, krijgen een voedzame lunch en sporten onder begeleiding van enthousiaste en gekwalificeerde coaches. Basketbal, voetbal op speciaal daarvoor aangelegde sportvelden bij de school. Ook organiseren wij muziek- en danslessen. Daarnaast worden kinderen wegwijs gemaakt in de IT in computerlokalen.
  • Onder schooltijd krijgt ieder kind tenminste één uur sport en muziekles per week.
  • Ons doel? De leerlingen gaan naar school, hebben plezier met elkaar, bouwen zelfvertrouwen op en blijven na schooltijd uit handen van jeugdbendes.

Waarom township Mitchells Plain?

Deze ‘banlieu’ van Kaapstad is een vergeten en verwaarloosd gebied. Een troosteloze wijk waar het afval hoog ligt opgestapeld, huizen eigenlijk niet de naam ‘huis’ verdienen en waar jeugdbendes vrij spel hebben. Officieel wonen er in Mitchells Plain bijna een miljoen gekleurde Zuid-Afrikanen, het feitelijke inwonerstal ligt op 1.5 miljoen. En het township blijft groeien…
Meer informatie over Mitchells Plain >

Wat zijn de problemen?

Het merendeel van de leerlingen stroomt niet door van basisschool naar de middelbare school. Straatbendes rekruteren jongeren van de school en bedreigen en beroven de inwoners. Het grootste en meest beangstigende probleem is het veelvuldige drugsgebruik. De Tikverslaving (chemische drug) van jongeren maakt hen meedogenloos en gewetenloos.

De overheid heeft hierop weinig grip. Beroving, verkrachting en moord zijn helaas alledaagse gebeurtenissen in het township. Op dit moment ‘runnen’ we dus vier lagere scholen in Mitchells Plain en hier laten we kinderen kind zijn, ook na schooltijd. Maar we willen natuurlijk dat veel meer kinderen van naschoolse sportopvang kunnen profiteren. Hier is geld voor nodig.

Word ook donateur van Run4Schools

Doneren