SCHOOLS4SCHOOLS

In Kaapstad organiseren wij op vier basisscholen in het township Mitchells Plain ónze vorm van naschoolse opvang. Deze vier scholen zijn strategisch en met zorg uitgekozen. Ook kinderen van andere scholen mogen van het naschoolse programma gebruik maken.

  • Kinderen worden na school opgevangen, krijgen een voedzame lunch en sporten onder begeleiding van enthousiaste en gekwalificeerde coaches. Basketbal, voetbal, streetdance e.d. op speciaal daarvoor aangelegde sportvelden bij de school. Ook organiseren wij muzieklessen.
  • Onder schooltijd krijgt ieder kind tenminste één uur sport en muziekles per week.
  • Ons doel? De leerlingen gaan naar school, hebben plezier met elkaar, bouwen zelfvertrouwen op en blijven na schooltijd uit handen van jeugdbendes.

In samenwerking met Alexandra van Veen, leerkracht van de Amsterdamse Montessorischool in Amsterdam Zuid heeft stichting Run4Schools bovendien een educatief lesprogramma over Zuid-Afrika opgezet dat gekoppeld is aan een sponsorloop voor basisscholen. Het educatieve programma is geschikt voor de groepen 3-4, 5-6 en 7-8.

Er wordt aandacht besteed aan een stukje geschiedenis van het land, maar ook topografie en maatschappelijke betrokkenheid en de link met stichting Run4Schools komen aan bod.  Scholen kunnen vervolgens zelf een sponsoractie opzetten. Run4Schools kan jouw school hier bij helpen. Eventueel is ook een correspondentie-activiteit (penvriend(in)) met een van de scholen in Mitchells Plain mogelijk.

Wil jij een sponsoractie organiseren bij jou op school?
Neem dan nu contact op met Jan Knaap via 06 5491 8920 of stuur een mail naar jan@run4schools.nl

Ons Schools4Schools-programma wordt mede mogelijk gemaakt door ICSadviseurs.

Deze scholen gingen jou al voor:

Word ook donateur van Run4Schools

Doneren